dimecres, 17 de febrer del 2010

Partir i arribar


Ahir al vespre arrencava un tren des de l'oblidada estació de França de Barcelona, avui al matí, parava un tren, poc abans del seu destí, a Lausanne.
Al camí resten acomiadaments, petites reflexions, companys de compartiment analfabets, vides dures de gent lluny de la seva família i el seu continent, policíes aduaners emprenyadors, gossos ensumasubstàncies tafaners...

Quedava, doncs, un passeig a l'estil camàlic pel centre de Lausanne (el metro no porta conductor) i una força grata arribada a la residència.

I llavors han començat les sorpreses bones. El meu nom posat a la bústia número 7314 i a la porta del pis. Un pis gran i bonic, amb una habitació tan gran que després d'expandir la infinitat d'objecte que portava comprimida a l'esquena sembla encara buida.

La resta del dia: descoberta total dels voltants, aprovisionament de recursos bàsics, i registre al control d'habitants que ha comportat la primera petita mala passada idiomàtica. Qui havia de recordar que l'hotel de la ville no és pas un cèntric hotel (com el seu nom indica) sinó el cercat ajuntament on t'inscriuen al registre?
Bé, tots els companys del pis francòfons, ja practicarem.

Una abraçada

3 comentaris:

  1. m'alegro que tinguis pis! m'agrada això del bloc, ja m'hi he subscrit, així no me'n perdré cap.
    molta sort oriol!!!!
    ...i, per si de cas, sàpigues que "pommes de terre" són patates! ;)

    ResponElimina
  2. Ei Uri! Ja se't troba a faltar per aquí! Espero que t'ho passis molt bé i que els teus companys de residència siguin més interessants que els teus companys de compartiment de tren! ;)

    Records a l'Eudald!

    Dani

    ResponElimina
  3. Bona segona nit noi!
    Els de casa practiquem les noves TIC i després de demostrar que fem funcionar bé l´SKype estem per montar una videocomferència entre els tres germans i jo , segur que serà la única solució per seguir com a fàmilia unida al menys en els moments de la conversa.
    El carregador del portàtil ja viatge si et cal alguna cosa més ja ho saps ,ara ja començo a conèixer correus...
    Fins aviat. A! com ha anat l´escalada???

    ResponElimina