dijous, 4 de març del 2010

Estudi

I potser que parlem ja de la Uni. Després d'estar dues setmanes per aquí i de comentar diverses coses de país, els suïssos i el paisatge que tenen, potser és hora de dir quelcom de la universitat, que de fet és l'excusa pel que estem aquí.

Doncs el campus de l'EPFL (Ecole Polytechnique Fédéral de Lausanne) pot recordar bastant al campus de la UAB, però aquí els edificis són potser un xic més moderns encara que sense gespa.

El que és interessant és la cultura del Campus Non Stop. A part de tenir totes les associacions que us podeu imaginar (des d'esgrima, fins a una d'un estudiants d'arquitectura i materials que es fan els pròpis esquís fins la que organitza un mercat cada dilluns amb productors locals..) ténen més d'un pub, que no bar, (on les taules són snows invertits clavats en caixes de cervesa) i cada estudiant disposa d'un carnet magnètic que permet pagar, per contacte amb una mena de plats, tots els serveis del campus així com entrar les 24h! dins els edificis comuns i aquells espais permesos. Per exemple, la zona d'estudi de la facultat de física és exclusiva per estudiants de física i en principi els químics no hi tenen accés ;).

Peró el que sí que us vull ensenyar és una edifici recent estrenat (fa una setmana) que és el tema de conversa del campus. L'edifici és fruit de la interacció de les empreses privades i la universitat, és diu Rolex Learnnig Center, i l'ha pagat íntegrament l'empresa de rellotges.

La qüestió és que forma part d'aquesta anomenada arquitectura contemporània espectacular però nul·la en termes pràctics. Per la part espectacular jutgeu vosaltres mateixos amb les imatges, pels termes pràctics tan sols us comentaré que ahir al restaurant de dins el centre feien sardines per dinar, i que ho podies saber des de la taula més remota de la biblioteca!

I per acabar, comentar-vos que l'estructura de les classes és completament diferent que la de casa. L'assignatura es fa un cop la setmana, amb un mínim de 4 hores seguides, fet que suposo minimitza les campanes. Per aixó (i per si de cas) havent de triar un dia lliure m'he deixat el dilluns, no fos cas que perdéssim algun tren i no tornéssim algun diumenge...

I demà faig 8 hores de laboratori, realment una experiència interessant.






2 comentaris:

  1. tu estudia que nosaltres et preparem la teva actuació de campamnets ;)!

    Sempre amunt
    Co.Ex (Eva, Carles i Neus)

    És tard i vol ploure,
    bona nit i tapa't!

    ResponElimina
  2. Ei Uri , segurament és l´enveja però avui no hem anat a la feina per culpa de la NEU.
    Això sembla Suïssa , no ha parat de nevar des de ahir al vespre. No hi ha escola i no ha pujat l´autocar del Insti. Una festa.
    Fa un fred que pela i tot és blanc però... que t´he,m d´explicar a tu que vius als Alps!!!!
    A la tarda volen sortir de casa amb els esquis posats i baixar desde casa la Judit.
    Com van les classes? i els idiomes??.
    A la nit ens parlem

    ResponElimina