diumenge, 11 de setembre del 2011

Primer Whisky amb els companys del Màster!

Ahir vam quedar al vespre amb els companys del màster. Com que jo no tenia gaire clar encara com moure'm (sense internet costa més aprendre els recorreguts dels bussos, els horaris de nit...) i em feia un xic de por quedar-me tirat massa lluny de casa per poder tornar amb les crosses vaig dir que no m'hi apuntava. Però el bomber de Kentucky, en Josh, es plantà sota casa i enfilarem cap a una taverna escocesa.
Us podeu imaginar doncs què férem 6 estudiants del foc amb un whisky a la mà al voltant d'una taula amb dues ampolles de vella beguda escocesa cobertes per la cera de les espelmes que suportaven? Doncs començà una màster class sobre la física de les espelmes!!! Espectacular! En Josh començà a cremar paper a diferents alçades de la flama per a veure'n les diferències, discutírem sobre la cera, el ble, l'oxigen, els vapors... mentre anàvem reomplint els gots per tal que no acabés de fondre el gel... tot molt surrealista, però genial!
No us espanteu, però, que no són tan frikies com sembla... tots són enginyers de pons i camins... així que tocarà posar-se les piles...
Visca Catalunya!
Buscarem un altre whisky per brindar pel país!

5 comentaris:

  1. Bona nit Oriol,

    A tots aquests companys els has d'ensenyar a beure whisky amb porró .... segur que les divagacions sobre la física del foc serien 'espectaculars' ;-D

    Pel que fa a la presentació, pots teoritzar sobre la relació que hi ha entre l'alcohol (whisky), el punta de llança i la forma més correcte de sufocar les flames. A veure si m'explico:

    - El foc s'apaga dirigint l'aigua cap a la base de les flames i escombrant a 'banda i banda' ....
    - Una persona amb alta concentració d'alcohol a la sang normalment es desplaça de 'banda a banda', (dando 'bandazos' que dirien en castellà).
    - El whisky en grans quantitats eleva la concentració d'alcohol a la sang....
    Per tant: Una persona 'carregada' de whisky apagarà millor les flames ja que dirigirà l'aigua a 'banda i banda' de la base de les flames, sempre i quan no es foti de 'llorus' ni respiri profundament prop de les flames ;-D

    Bé, ja t'he llençat la idea.... si l'utilitzes i surt bé em deuràs una ampolla de whisky ;-D

    Apali !!!

    Rep una abraçada de part nostra (Maria i Joan)

    ResponElimina
  2. Hola Oriol,
    Aquí tenim feina anar seguint els blocs dels que heu decidit estudiar fora. Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Ostres!! Si senyor Joan!! Necessitava quelcom aix'i.... ara estic pensat que la millor manera d'explicar-ho 'es portant-ho a la pr'actica... us informar'e de que tal me'n surto...
    Una abracada als que aneu seguint les aventures per aqu'i..
    (David, el bomber americ'a em va fer una petita confessio ahir discutint sobre com apagaven focs d'habitatge (van amb manegues de 100 fotent aigua a dojo) i em diu.. si.. crec que nosaltres encara no hem entes gaire com funciona aixo del foc... jaja))

    ResponElimina
  4. Bona nit Uri!!!
    Vols dir que això del wisqui anirà bé???. Segur que també veuen aigua amb gustos diferents, Ja , Com va el peu?? Quin temps us fa??? Com és el barri on et trobes.??? I els teus companys de master ..i elles , les dones del equip?
    Demà ens estrenen amb nens , Trenta per classe , però aixó si en catala, ( almenys ara per ara). Avui a les set hem fet una concentració devant del nostre ajuntament , erem unes 100 persones. Un èxit.SÓM ESCOLA.

    ResponElimina
  5. Hola Oriol!1
    Espero que cada dia vagis una mica més lleuger, si és que les prescripcions mèdiques t'ho permeten.
    M'agrada com t'expliques, després de la Neus et visito a tú.
    Un petó i a reveure!

    ResponElimina