dissabte, 17 d’abril del 2010

1r 4000m i aresta!

Avui he fet el meu primer 4000m! I amb esquís de muntanya. Val a dir, que el 4000m en si és dels més fàcils des Alps, però com veureu hem acabat suant un munt.
A les 5.30 del matí sortia l'expedició formada per una simple I útil cordada de dos. L'Eudald I jo. Equipats amb esquís I tot el material reglamentari de seguretat (arva, pala, sonda, talabard, corda, claus de gel, cordinos...) hem arribat amb transport públic, enllaçant tren, bus, telefèric i funicular excavat dins la muntanya (metro alpin) fins a 3454m! Des d'aquí ja es veia el cim, però calia suar una mica sota el radiant sol d'un dia fantàstic.
De camí al cim hem trobat un munt de cordades, fet que trencava una mica la bellesa del paissatge que teniem el davant. Tots els Alps blancs i vists des de dalt!



Baixant, i perquè no fos un dia massa curt, ens hem endinsat cap a una aresta amb els esquís a l'esquena... aahh.. això ja era una altra cosa. Tan sols érem dos cordades, nosaltres i un noi i una noia de Zúric que ens hem acabat fent amics i cooperant buscant el camí entre les afilades roques i zones més o menys bones per assegurar. El tram d'aresta ha estat ESPECTACULAR! La tensió del moment però fa que no hi hagi gaires fotos.

Un cop feta l'aresta i acomiadats els companys (es quedaven a dormir amb una tenda allà a quasi 4000m) hem emprès els 2000m de desnivell que ens quedaven fins al poble. Val a dir que han estat terribles, ja no ens quedaven forces i l'esforç fet a altura passava factura. A més a més unes esquerdes gegants no ajudaven a fer el camí. (Durant un tros hem baixat esquiant encordats i tot, molt divertit!)

Un cop a baix, birra merescuda, i una dormida llarga al solitari vagó de tornada a Lausanne.
Una jornada alpinística perfecte!

Penjo algunes fotos al picassa de la dreta.

Una abraçada

2 comentaris:

  1. Bona vigília de St Jordi:
    Com va tot?? Despres del partit del Barça i de superar el cansament del 4000 et desitjo un bon St Jordi.
    Esta clar que caldrà que demà et regalin un llibre encara que sigui en format digital. Com ho cellebrareu a Laussanne ??? i al casal català??? .
    Ahir vaig parlar amb el Pau Clapes i diu que recorda molt la seva estada a casa teva.
    Fins aviat i recorda que el 25 St LLorenç decideix.
    Fins aviat.

    ResponElimina