dilluns, 20 de juny del 2016

Descobrint la neu Andina

És cert que vaig venir a Xile carregat amb tot el material d'alpinisme, però sincerament no pensava treure-li tan suc tan ràpidament!
Si el cap de 3 dies de ser aquí ja vam sortir a descobrir la Cordillera, al cap d'una setmana i mitja hem fet la primera sortida amb esquís, neu i cims de 4000m.

Cert és però, que el paquet de neu que ha donat el tret de sortida a les estacions d'esquí ha estat al·lucinant. Temporalment arriba com les nevades del pont de la puríssima. En aquest cas però, amb gruixos de 1.5-3m i no exagero (aquest cop ;).




La idea és fer La Parva (4029m) sortint des del poble que té el mateix nom a 2700m. L'estació d'esquí encara no està oberta (perquè no es pot entrar al poble de la neu que hi ha). Però ens equivoquem i anem a parar al poble del costat (El Colorado) amb l'única estació oberta de tot Xile. Ja és mala sort! 

Intentem desfer el camí, (carretera absolutament gelada i amb infinites corbes) però, malgrat en nostre Suzuki Samurai, (avantpassat del Jimny) ens atravessem al primer revolt i sort de la ràpida marxa endarrere de la pick up que puja, o ens hi hauríem encastat com uns mosquits. Així que toca sortir de l'estació del costat, i  obrint trinxera amb el paquetot que hi ha, ens quedem a 400m del cim, però no patiu que hi tornarem!
La baixada, amb neu fins els genolls és espectacular. Els meus petits, lleugers i estrets esquís s'enfonsen com si intentés anar per l'aigua.  Reconeixo que els snows fan més feina (i deixen un forat a la neu, que si no el veus a temps, t'hi capbusses de cap!

Genial 2a esquiada!




 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada