dilluns, 26 d’abril del 2010

Continua la descoberta del Alps

El divendres de Sant Jordi, per fer honor al patró de Catalunya i no perdre l'agradable costum de fer festa (la UB en fa), vaig demanar-li a l'assistent de laboratori si podia reprendre les pràctiques algun altre dia, i vaig marxar (ja per costum a les 5h del matí), cap a una travessa de 3 dies amb esquís de muntanya. Aquesta vegada però era amb dos guies de muntanya professionals, i de pas hi havia un minicurs de rescat en esquerdes (crevasses).


El grup el formàvem dos estudiants (casualment de física) i 9 docs i postdoctorants de la EPFL. Equipats amb tot el material de seguretat i de muntanya, varem remuntar una vall glacial més enllà del petit poble de Zinal, fins a un refugi no guardat on, per tenir aigua, vam haver de posar olles plenes de neu sobre una cuina econòmica.

L'endemà, llevant-nos a les 5h, vam creuar l'esquerdat glaciar que ens separava del cim Blan de Moming (3657m) i vam baixar per una aresta cap al refugi de Gran Mundet. El tercer dia, un xic ja sota els efectes de la manca d'aigua corrent per rentar-se la cara, i dels peus massegats per les botes, vam pujar altres 1000 m fins a l'aresta del Zinalrothorn (4221m) i vam fer un llarg (penós al final), descens de 2100m fins al poble de Zinal.


Molt bona experiència compartida, i apunts presos de les explicacions del guies.

Deixo algunes fotos,

3 comentaris:

  1. Una activitat molt ferma! i les fotos de la Dent Blanche ja fan salivera pel juliol....

    Martí

    ResponElimina
  2. Has pres bona nota de les mesures de seguretat??. Amb la muntanya no juguis!!!!!.
    Aquí per Sant Jordi, llibres, roses i petons no sortides fredes i perilloses a la de muntanya, ja no ho recordes???.
    Perócom diuen el Pau i el Martí molta enveja, es un entorn fantàstic!
    Deus estar molt en forma no???
    I parlant de tot una mica, les classes com van i el laboratori que tal???

    ResponElimina