divendres, 19 de febrer del 2010

2a Crònica


Si el primer dia consistí en fer una descoberta pels voltants del pis, el segon tocava posar els peus a la universitat.
I així ho vaig fer ben d'hora al matí. Però era dijous de vacances i plovia i el campus en general i la facultat en particular recordaven els carrers de Sant LLorenç un dia laborable a mitjanit. Així que veient que no trobaria gaire més vaig activar el pla C. Anar directament a conèixer els voltants de Lausanne. I des d'on es pot veure millor als voltant que des de dalt d'una paret de roca?
I mentre escalàvem l'Eudald, un company que ja porta un semestre aquí, em feu 5 cèntims de l'equipament indispensable de l'estudiant erasmus. Principal enemic, l'alt preu del tranport públic.
Jo atentament memoritzava:

- carte mobilis (abonament mensual per utilitzar tot el transport públic de Lausanne)
- Abonament anual a la renfe suïssa demi tarif (tots els bitllets a meitat de preu)
- Voie 7 (via 7) Una interessant ampliació de l'abonament anterior que et permet utilitzar TOTS els trens gratuïtament a partir de les 7 de la tarda!! (com diu l'Eudald, el dia es descomposa en dos parts, abans i després de les 7!
- I un simple mòbil suís de prepagament de la famosa operadora YALLO que et permet trucar per 3cent/minut sense establiment de trucada!!


I doncs, tot això he fet avui. I un cop equipat amb el KSS (Kit de Supervivència Suïssa) he agafat un tren per anar a l'IKEA a buscar coses per acabar de muntar l'habitació. Estava molt content de la compra fins que m'he disposat a muntar-la i he vist que faltava una peça d'una làmpada!!! demà hi tornarem i posarem les fotos del piset més arreglat.

El punt curiós ha estat descobrir el curiós sistema de càstig suís pels polissons dels trens. La primera vegada et posen una multa d'uns 55€, la segona, et posen la multa altre cop i fan públic el teu nom com ha estafador!!!

Penjo fotos de l'escalada i un xic de paisatge suís i de Lausanne.

3 petons (aquí, quan se'n fan, se'n fan 3!)

2 comentaris:

  1. Ei Oriol el terracota soc jo el David. Veig que l'ikea suis funciona com el d'aquí. la setmana vinent calçotada al Parc (més per repartir), una abraçada.

    David.

    ResponElimina
  2. Hola Oriol!!
    Des de Montmeló, la família cots fontanet, t'envia petons i el compromís de seguir-te mitjançant aquest bloc. Només desitgem que siguis feliç!!
    pepi, enric, neus i marina

    ResponElimina